ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Stejarul cel pitic in viziunea lui D. :)

6 comentarii

Ieri a ajuns la noi o surpriza din partea Antoanetei 🙂 – ne-a imprumutat minunata carte. Multumim mult de tot inca o data, mamica de pitici frumosi si voinici! 🙂

Asa ca m-am hotarat sa-i fac lui D. testul copacului desenat. L-am rugat sa deseneze un copac asa cum isi doreste el/ cum si-l imagineaza.

Il vad cum contureaza repejor un copac….si recunosc ca ma asteptam la inceput sa-i dea o alta forma. L-am lasat in pace ca sa nu-l influentez deloc. Cand ma intorc, D. desenase un copac de poveste! :))

Da, era chiar stejarul cel pitic din cartea cu acelasi titlu.

Aceasta superba carte am primit-o cadou de Craciun de la Camelia. A fost o surpriza atat de frumoasa pentru noi, mai ales ca imi doream tare mult cartea pentru ursuleti.

Eu le-am citit povestea atunci, de Craciun si nu am mai reluat-o ca sa pregatim intr-o alta zi , o activitate speciala pentru poveste.

Dar se vede ca D. nu l-a uitati pe batranul stejar si prietenii sai:  Tricotici paianjenul si veverita Bruni.  Uitati-i pe toti aici: veverita este in scorbura si Tricotici , ca de obicei tesand panze cu constinciozitate 🙂 .

Nu stiu daca v-ati prins :D, dar D. a facut frunzele intr-un mod tare practic….a colorat partea de jos cu galben…eu ii spun: „e superb tot ce ai facut…minunat….dar, explica-mi de ce ai colorat jos totul in galben? ” „MAmi , pentru ca e toamna….” „Bine , dar ce sunt chestiile negre de acolo? ”

El: ” pai nu vezi, e conturul frunzelor!! ” 😀 De ce sa se mai chinuie el sa faca frunza cu frunza, apoi sa le coloreze bucatica cu bucatica….cand metoda lui a fost mult mai rapida  si mai ingenioasa? :))

Daaaa….nu am mai reusit sa facem testul….nu ne incadram nicaieri, dar nu a mai contat ….copacul de poveste a lui D. ne-a incantat atat de mult…si seara la culcare, am adormit , impreuna cu Bruni si Tricotici , leganati de crengile taticului stejar :).

6 gânduri despre „Stejarul cel pitic in viziunea lui D. :)

  1. E minunat Danut-ul tau! Merita toate laudele!!!

  2. Danut, ai desenat un stejar grozav, bravo!
    Iar tu , mamicuto, vrei sa-i inveti cam de toate, din cate se vede!

  3. Superb! FOarte talentat! Felicitări! 🙂

  4. Pingback: Lectia despre stejar | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s