ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Sunetul (partea a 2-a) : Instrumentele muzicale

2 comentarii

Am continuat lectioarele noastre despre sunete si sigur, cum era normal , am vorbit despre instrumentele muzicale.

I-am rugat pe ursuleti sa stranga toate instrumentele muzicale ce le avem si sa le aseze pe covor 🙂 Asa ca veti vedea orchestra noastra.

In afara de pianul din lemn, fluierul tot din lemn, xilofonul cel colorat, toate instrumentele le-am cumparat de la Julia Toys.

NOua ne place mult sa cantam si sa ascultam muzica, asa ca uneori aducem toate instrumentele si cantam pe rand la ele.

Le-am spus, ca instrumentele, in functie de sunetele ce le scot si de alcatuirea lor, se impart in: instrumente cu coarde, instrumente de suflat, de percutie.  Unele scot sunete subtiri, altele grave si groase. Preferatele noastre de acolo sunt chitara, trianglul  si pianul…daaa..si mai nou, acel nai micut.

Ne-am uitat la acest videoclip si am transformat totul intr-un joc interactiv. Acolo apar, treptat diferite instrumente. IN timp ce apareau, noi le cautam repede si cantam si noi la ele. Erau foarte atenti si li s-a parut tare amuzant.

Si acesta este foarte captivant pentru copii (tot asa ne-am jucat urmarind si acest videoclip).

Le-am facut un poster A3 cu o multime de instrumente si l-am rugat pe D. sa le denumeasca: „imi poti cauta acordeonul? chitara?” Si micutul A. cunoaste multe instrumente.

A urmat apoi micul nostru concert cu multe cantece pentru copii, timp in care se acompaniau singuri la instrument, sigur si eu am cantat cu ei 🙂 cred ca ar fi cantat si doua ore, dar mami mai avea cate ceva de facut.

Daca mai doriti cateva idei pentru activitatile legate de invatarea instrumentele muzicale, intrati si pe blogul Mic atelier de creatie  si Caiet pentru casa mea.

Si aici, mai multe fise de lucru despre instrumentele muzicale (unele nu pot fi folosite din nefericire) : instrumente muzicale .

 

 

2 gânduri despre „Sunetul (partea a 2-a) : Instrumentele muzicale

  1. Buna ziua! Am citit blogul dumneavoastra si mi se pare foarte interesant! Voi reveni cu mare placere si in viitor si va doresc sa aveti o zi frumoasa si la cat mai multa inspiratie!
    O zi buna!
    P.S. Daca aveti placerea, vizitati si blogul meu:
    https://cursdetobe.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s