ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Vanatoare contracronometru :)

Scrie un comentariu

Daca acum cateva zile , ne-am jucat cu cifrele, nu am vrut ca literele sa se supere pe noi pentru ca nu le acordam si lor importanta. Asa ca am organizat o vanatoare de obiecte pentru D. si verisorii sai.

Piesa de rezistenta a jocului nostru a fost un puzzle foarte mare cu litere, asemanator puzzle-ului cu cifre. Eu le-am cumparat de la o mamica de pe picasa cu 7 ron fiecare, dar stiu ca se gaseau la Quelle acum, Quick 24.

 

Am aranjat literele pe covor, in ordine alfabetica, la dinstante egale una fata de cealalta.

 

 

LE-am spus baietilor ca au la dispozitie 20 de minute, timp in care sa caute in casa obiecte care incep  cu litera A, B ,C…. si tot asa. PEntru fiecare litera in parte , trebuiau sa aduca 3 obiecte. Sigur , ca sa nu fie incurcaturi, cautau obiectele tinand cont de ordinea alfabetica a literelor.

Si, pentru ca erau tare stresati ca nu vor termina la timp :D, am acceptat si cate un „nas, un ochi, o ureche” :)))) ca doar le „purtau ” cu ei, nu? 😀

 

S-au distrat tare bine.  Este genul de joc ce starneste un mic brainstorming  in capsoarele copiilor :))…Daca nu le-as fi spus ca trebuie sa faca totul contracronometru….pe la litera M…deja incepusera sa se leneveasca, dar cum aveau un timp limita in care sa termine, am reusit sa ducem la capat vanatoarea.

Cu mare succes, aceasta poate fi organizata si in natura, este chiar mult mai interesanta… luati o coala mare pe care scrieti literele alfabetului si copiii trebuie sa gaseasca (tot contracronometru ar fi bine, altfel se plictisesc, asa stiu ca e ca un concurs…puteti face doua coli cu litere si impartiti copiii in doua echipe sau mami cu un copil, tati cu celalalt 🙂  . Trebuie ca toata lumea sa aduca obiectele gasite pe coala cea mare. Castiga cine a completat tot alfabetul cu obiecte! 🙂

Spor la joaca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s