ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Linii de tot felul

4 comentarii

De ceva vreme, invatam  cateva semne grafice.

PAna acum, am facut : punctul, linia verticala, orizontala, oblica, franta, curba si ondulata. LE stia pe fiecare, dar am insistat pe denumirea lor si sa le contureze cat mai corect.

Din desenele de tipul :uneste punctele,  a ineles ca unind punctele intre ele obtine un desen cu tot felul de linii.

Ca material de studiu, am folosit cartile: „INvatam sa scriem”, ed LItera si „Semne grafice”, ed.Delta Cart.

Puteti citi un fragment din carte, aici.

Recomand cartea: scrisul se invata in joaca cu doua personaje :Doinita si Dragos, tot felul de aplicatii practice, plus o multime de jocuri pentru degetele (antrenarea lor pentru scris).

Ieri, am recapitulat toate liniile printr-un joc.

Am lipit pe covor cu banda colorata adeziva tot felul de linii.

I-am cerut lui D. sa imi aduca din camera tot felul de obiecte, care ori sa aiba forma liniei respective, ori sa le aseze in asa fel incat sa semene cu linia.

S-a descurcat bine-mai greu a fost cu linia ondulata, dar si-a dat seama ca orice ata poate fi asezata cum doresti :). Si micutul A. a participat la oc : a pus obiecte langa linia verticala si orizontala corect; observa cum le pune D si le aseza si el exact la fel :).  Ce bine e sa ai fratiori mai mari, nu? 😉

4 gânduri despre „Linii de tot felul

  1. Foarte bun jocul. Ursuletul mai micut are doar de castigat ca are un fratior mai mare. El invata „din mers”, imitandu-l pe fratior. Am observat asta si la copilasii mei, intr-o zi fetita m-a surprins batand din palme fara ca eu sa-i fi aratat vreodata. De atunci, bate palmele mereu cand e vesela 🙂

    • Da, asa este….micuta voastra va invata atat de multe de la fratiorul mai mare!Mult mai multe decat ar invata de la un adult. 🙂
      LA noi, multe mamici se mira ca A. vorbeste atat de bine ; deja face propozitii…dar el si D. vorbesc tare mult unul cu celalalt, A. repeta tot ce spune el, dar si intelege cuvintele pe care le spune.

  2. in sfarsit vad si eu pe cineva care lucreaza exact ceea ce trebuie cu un copil de 5 ani! deja eram ingrijorata ca nu mai exista copii normali, ci doar genii care stiu sa citeasca, sa scrie si sa socoteasca de la 2 ani, care invata despre natura din carti si pentru care joaca este un concept abstract.

    • Noi ne recunoastem limitele….nu doresc sa ii fortez stiu cat pot si stiu ce le place. eu citeam si scriam de la 4-5 ani, asta pentru ca eu am vrut- nu m-a obligat nimeni (mama o invata pe sora mea mai mare si eu eram ochi si urechi pe langa ele :).
      Cunoastem literele si cifrele, atat cat le poate cunoaste un copil de 5 ani, dar trebuie neaparat sa insistam pe exercitii grafice….degeaba scrie literele, daca nu poate desena o linie ondulata sau franta si nici nu stie ce este. LIterele sunt facute din linii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s