ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Experiment : un altfel de pescuit cu magneti

2 comentarii

Am zarit pe acest blog foarte dragut (multumim Camelia pentru ca ne-ai vorbit despre el) un experiment amuzant , ce ar tine ocupat ceva timp orice copilas.

Aveti nevoie de un borcan cu apa sau un pahar de unica folosint (noi pe acesta l-am folosit), un magnet puternic si cateva agrafe de birou (cu ocazia asta exersati si numaratul 🙂 ).

INitial, am incercat experimentul folosind acest pahar, dar sticla era prea groasa si nu se puteau magnetiza agrafele. Asa ca l-am inlocuit cu un pahar de plastic. NOi am introdus si alte obiecte, ca sa vedem care dintre ele se magnetizeaza.

Am trecut la experimentul in sine: am pus agrafele in paharul cu apa…deja se vede cum D. ridica una dintre ele. Le prindea cu magnetul pe dinafara si le scotea din pahar-a  fost tare distractiv :).

INtre timp, A. se indeletnicea cu o activitate de sortare a minunilor ramase in paharele nefolosite si era tare preocupat! 🙂 L-am ajutat si pe el sa scoata agrafele cu magnetul, dar nu mi s-a parut foarte impresionat si e normal: de ce facem noi atata caz de un magnet ce scoate agrafe din pahar cand pur si simplu pot fi scoase de acolo cu mana si e mult mai distractiv! 😀

2 gânduri despre „Experiment : un altfel de pescuit cu magneti

 1. Na, pe asta inca n-am facut-o, multumim pentru idee, e excelenta, o incercam si noi cat de curand!

 2. Da, cred ca este ceva magic pentru copii sa vada cum se misca anumite obiecte metalice atrase de un magnet. Eu m-am jucat mult cu niste magneti neodim de 5mm – erau incredibil de puternici si pe o suprafata plana se miscau incredibil de usor. La fel si cu sferele magnetice de mici dimensiuni, poti face puzzle-uri ore in sir fara sa te plictisesti…
  Mi le-a livrat o firma din Bucuresti, o gasiti la http://www.hobber.ro

  Si sa aveti grija ce magneti folositi… sunt unii foarte puternici si nu este bine sa ii lasati copiilor (chiar supravegheati). Forta lor de atractie poate zdrobi maini de adulti.

  Am gasit si niste video-uri interesante pentru diverse alte experimente
  http://www.hobber.ro/index.php?main_page=page_4

  Cele bune,
  cd

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s