ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Creioane, pungi, apa si…putina magie :))

5 comentarii

Am vazut ieri acest experiment pe blogul MIc atelier de creatie….si, fiind oarecum un experiment cu mare priza la baieti :), l-am incercat si noi.

Am gasit cu chiu cu vai o punga zip-loc (ce are sus o sina ce se prinde). Am umplut-o cu apa pana la jumatate. Am ascutit foarte bine niste creioane. Bineinteles ca am facut experimentul deasupra unui lighean. Este genul de experiment ce se poate face afara, dar era prea cald.

A fost un pic mai dificil, punga era grea…l-am rugat pe D. sa o tina, dar se chinuia mititelul sa o tina drept. Asa ca eu tineam de un colt si el de celalalt. Stiam ca trebuie introdus drept creionul…speram sa pot….pentru ca punga noastra se tot clatina :))) A introdus primul creion….nu a fost in linie dreapta, dar nu curs apa….asa ca l-am lasat pe D. sa intepe punga cu celelalte…de-abia astepta!! BIne ca imi spusese inainte:”mami, vezi sa nu facem apa in casa” :D.

SI apoi D. a vrut sa vada ce se intampla dupa ce scoate creioanele 🙂 Apa tasnea amuzand din doua directii,apoi din opt- am scos toate creioanele. 🙂

Am incercat si cu o punga simpla, nu subtire, am luat una din plastic mai gros. Am lipit-o jos cu scotch. Am umplut-o cu apa pana la jumatate si…am intepat-o! Nu a curs nici din aceasta 🙂

 

Sigur si, dupa aceea, partea preferata de D. :)- scosul creioanelor!

Explicatia experimentului o voi prelua de pe blogul Cameliei :

Pungile din plastic sunt facute din polimeri (lanturi de molecule flexibile, ce dau pungii elasticitate). Cand treceti creionul prin ea, plasticul elastic se strange in jurul creionului, sigiland punga de jur-imprejurul creionului, nelasand apa sa curga.

5 gânduri despre „Creioane, pungi, apa si…putina magie :))

  1. Super, ti-am spus eu ca veti reusi, Coca! Ce distractie trebuie sa fi fost la voi!!!!

  2. Ce mult i-a plăcut si fetitei mele! Eu am folosit o manusa din plastic, am legat-o la capăt cu un elastic si am introdus crioanele in degete. Noua ne-a curs apa pe lângă creioane… probabil pt ca punga era foarte subtire, dar distractia a fost pe măsură.

  3. ati realizat fantana arteziana. puteti face si ceva baie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s