ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Avion ingenios din cutie de carton

Scrie un comentariu

Avionul cartonat a fost atractia principala a zilei noastre albastre.

A fost o idee adaptata dupa acest avion foarte dragut. Al nostru e diferit pentru ca am facut ca elicea sa se invarta si o maneta in fata, altfel li s-ar fi parut plictisitor.

Este foarte simplu de facut. Daca stati la curte, e si mai bine , nu va mai ocupa spatiul din casa…noi l=am mutat in curte si se joaca cu el afara.

Aveti nevoie de: doua cutii mari din carton (dintr-una veti decupa partile avionului-elicea,aripile coada), cutter, autocolant pentru decorat, scotch.

Am taiat cutia pe laterale.

Au fost taiate si partile de sus si ajustate celelalte doua parti ale cutiei ce se inchid. Am pus scotch pe margine, peste tot.

Elicea:

Am decupat un dreptunghi lung si am facut un cilindru. Deasupra am pus un capac rotund si le-am prins impreuna cu scotch.

L-am atasat de cutie lipindu-l cu scotch bucatica cu bucatica. As fi putut taia un rotund in cutie cu cutterul si sa- l introduc acolo, dar nu m-am mai complicat.

I-am facut o gaura in centru si pe acolo am introdus un tub. intr-o parte a acestuia am introdus elicea, in partea cealalta am atasat maneta. Iar la capetele exterioare ale tubului am lipit cate un cerc mai mare ca sa nu iasa elicea si maneta.

Aripile si coada avionului le-am decupat din cealalta cutie de carton.

Aripile le-am prins cu scotch foarte bine, au tras tare mult de ele ca sa-l faca sa zboare 🙂

IN spatele cutiei am facut o taietura prin care am introdus coada avionului, nu prea reusita….

 

Puteti face abtibilduri din autocolant si sa ii lasat pe cei mici sa il decoreze cum doresc ei. Cred ca ar fi tare incantati.

Zbor placut!! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s