ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Setul „Descopera Biblia ” pentru copii

10 comentarii

 

De-a lungul anilor, am citit mai multe Biblii pentru copii. Anul trecut, chiar am scris un articol in care recomandam Bibliile ce le avem noi. Il puteti reciti aici, daca doriti.

Acum cateva luni, am descoperit o Biblie extrem de complexa pentru cei mici. Este de fapt un set cu 6 volume ce contine  peste 900 de pagini cu ilustraţii color şi sute de povestiri biblice.

M-am bucurat mult de aceasta descoperire, pentru ca imi doream sa citim Biblia asa, la rand, dar aveam carti pentru copii mai mari si cu imagini mult prea mici.

Povestirile seriei Descoperă Biblia au fost scrise de Maria Augusta Lopes şi Dália Mateus, iar ilustraţiile au fost realizate de João Luiz Cardozo.

Copiii vor avea ocazia să descopere lumea Bibliei, să descopere personajele Cărţii Cărţilor, să îşi formeze o bună cultură generală şi, mai important decât toate acestea, să înveţe că lumea în care trăiesc şi istoria din care fac parte nu sunt un produs al haosului sau al întâmplării, ci proiectul unei Fiinţe inteligente şi iubitoare.

La inceputul fiecarui capitol din carte apare o usa. Se stie dorinta copiilor de a afla ce se ascunde in spatele unor usi inchise. cand vor deschide usile aurii, vor afla de fiecare data o poveste ce ii va uimi. De foarte multe ori, dupa ce citeam cate o poveste din Biblie, cei mici ma intrebau  : ” mami, dar a fost chiar adevarat?  Cum au incaput atatea animale in arca? Chiar nu s-a temut Daniel cand a fost aruncat in groapa cu lei? ”

Am fotografiat cateva pagini din cele 6 volume. Veti vedea ca imaginile sunt mari, frumoase si clare. Pentru ca sunt destul de multe fotografii, in acest articol voi insera doar cateva, pe celelalte va invit sa le vedeti AICI

Prima zi- cum a inceput totul…

Creatia- ziua a 3-a

Dumnezeu a creat pasarile si vietuitoarele marii

Noe construieste o arca

Povestirile sunt interactive, invitandu-i pe cei mici sa isi imagineze, sa raspunda la intrebari, sa puna in practica invataturile citite.

Noi vom folosi aceasta colectie ” Descopera Biblia”  si la Scoala Duminicala . Ne va fi de un real ajutor, pentru ca, de multe ori ,nu aveam imagini pentru anumite povestiri.

 

Eu am achizitionat intregul set, cu o reducere de 30% de aici. Poate ca pretul vi se va parea mare, dar tinand cont de faptul ca sunt aproape 1000 de pagini :), este pe deplin justificat.

Inchei  cu  un proverb biblic care sa ne dea mult de gandit 🙂 :  ” Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” .

10 gânduri despre „Setul „Descopera Biblia ” pentru copii

  1. Vai Coca, sunt minunate! Trebuie să le cumpăr și eu!

  2. si noi le avem….. au fost cadoul cel mai de pret si frumos ptr piticul mijlociu pe langa nasturel :)…..si eu le recomand din toata inima…….dintre toate bibliile ptr copii setul acesta mi se pare nemaipomenit….iar imaginile sunt superbe!!!!

  3. Pingback: Biblii pentru copii | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s