ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Haideti la ZOO :)

Un comentariu

Majoritatea copilasilor adora sa mearga la gradina zoologica. Da, stiu ca sunt si copilasi care se tem de animale, dar in general , cei mai multi sunt curiosi sa vada cum arata in realitate animalele ce le-au zarit doar in carti sau la televizor.

Noi am reusit sa ajungem cu ursuletii la rezervatia naturala din Constanta si la gradina zoologica din Bucuresti. Am fost si la Muzeul Grigore Antipa, dar acolo, animalele nu erau vii.

Intrebarea cea mai mare, pe care mi-o pun si acum  a fost aceasta: cum au fost aduse animalele acolo? Sigur au mai fost si altele: cu ce sunt hranite? Daca ii ataca pe oameni? Daca le este dor de casa lor? Oare nu se plictisesc sa stea in acelasi loc?

Le-am spus ca animalele din gradinile zoologice nu sunt intotdeauna foarte fericite. Au fost luate din habitatul natural, instrainate, uneori nu sunt ingrijite corespunzator. Dar exista si rezervatii sau gradini in care oamenii isi dau tot interesul ca animalele sa se simta ca la ele acasa, dovedind un real respect pentru mediul inconjurator.

Si uite ca astazi, ne-am facut un mic ZOO  chiar la noi acasa.

De vreo 3 ani , pandeam doua carti speciale 🙂 : Animale prietenoase si Animale salbatice.

Ba nu erau pe stoc, ba erau la un pret prea mare…m-am gandit si ca inca nu au varsta potrivita ca sa folosim aceste carti cum trebuie.

D. le-a primit in dar de ziua lui de la mami, tati si micutul A. :). Le-am cumpărat de la  o editură tare dragă nouă ( editura Crișan ) de aici.

Cartile au aparut la editura Crisan. Nu a fost nevoie sa le vad interiorul, pentru ca mastile de pe coperta aratau atat de bine, incat m-au convins sa le cumpar.Stiam ca voi auzi strigate de uimirea la vederea lor si chiar asa a si fost.

I-am anuntat ca astazi , ei vor fi animalute intr-o gradina zoologica, tati va fi un vizitator si eu ghidul ce voi prezenta fiecare animal in parte.

” Pai de unde atatea animale?? Le aducem pe cele din cauciuc? ” Inca nu stiau de carti, pentru ca nu i-am aratat lui D. toate cartile ce le-a primit ( sa mai avem surprize  si pentru alte zile 🙂 .

De cum au zarit mastile predecupate,  au dorit sa le facem  ( adica sa le fac :)) imediat pe toate .  Si eu nu m-am descurajat: ia uitati ce scrie pe coperta : fara foarfeca si fara lipici!! 😀

Mastile sunt predecupate . Cartea contine instructiuni pas cu pas pentru realizarea acestora. In final, din fiecare carte, se obtin 8 masti tridimensionale.

Uitati cateva imagini:

In cartea Animale prietenoase vom intalni: o vulpe polara, un koala, un urs panda, un pui de foca, o vidra, un galago , un raton si un lemurian cu coada inelata.

In cartea Animale salbatice, avem mastile acestor animale: leu, mandril, lup, facocer, tigru, urs brun, hiena si vultur.

Baietii au incercat sa faca si singurei cate o masca: A. ii explica lui D. pasii executiei 🙂 si D. lucra constiincios.

Si au aparut , pe rand, in gradina un tigru fioros.

Un vultur plesuv

Un pui de foca trist si speriat

Un raton simpatic pe care l-am hranit cu biscuiti ( era D. care si-a adus aminte de ratonii vazuti in Constanta si crantanea biscuitii exact ca si ei, era tare haios ).

Si cum cartile contineau si informatii  despre fiecare animal in parte, le-am folosit atunci cand vizitam animalutele. Si uite asa, in joaca, am invatat si animale noi si lucruri interesante despre ele.

Nu am avut timp sa facem toate mastile ( in ziua urmatoare baietii vor sa ne jucam iar ” de-a ZOO” ), asa ca  le vom confectiona inainte de joaca noastra.

Uitati cat de frumoase sunt!

Pot fi folosite in multe feluri:

– un carnaval al animalelor ;

– joaca de-a gradina zoologica cum am facut noi;

– atunci cand invatati despre un animal anume si il puteti insufleti folosindu-va de aceasta masca;

-cand invatam despre o anumita zona a lumii si avem nevoie de un animal reprezentativ ;

– teatru cu masti

si multe alte idei ingenioase 🙂 .

Spor la joaca si voua! 🙂

Un gând despre „Haideti la ZOO :)

  1. Aveti niste masti foarte bine realizate si nostime!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s