ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Petrica descopera Arca lui Noe si va pofteste la un concurs :)

30 comentarii

„Arca lui Noe”- o poveste biblica ce are in ea tot ceea ce iubesc copiii : aventura, suspans, muuuuulte animale , apa si o corabie uriasa.

Cei care ne cititi, siti ca acum doua saptamani , am avut cateva activitati frumoase legate de Arca lui Noe. Va invitam sa le descoperiti aici.

Sub un cer plin de ploaie, nori si un curcubeu ce se arata la final, ne-am bucurat o vreme si am reconstituit intreaga poveste.

Eu stiam de mult timp de o aparitie minunata in magazinul Eduteca,  dar ieri am avut bucuria sa  o tinem in maini si sa profitam de ea la maxim :).

Sigur ati auzit de cd-ul educativ ” Petrica si Arca lui Noe”. Il puteti comanda  de aici si este disponbil ca si aplicatie pentru Ipad si poate fi descarcata de aici.

Acest cd cu jocuri educative este grozav atunci cand dorim sa integram si alte notiuni de : matematica, scriere…in povestea biblica. Fiind totul prezentat prin joaca, copilul va avea in minte mai mult decat povestea: va numara animalute, va citi numele lor, va alerga prin labirinturi, va desena planse superbe.

In plus, animalutul mascota al povestirii este un catelus- este ales atat de bine, orice copil iubeste catelusii:)…si are si un nume tare simpatic si ff romanesc : Petrica ! 🙂

Uitati cateva din plansele desenate de ursuletii mei 🙂

Poate sunteti curiosi sa aflati ce contine acest cd.

Uitati aici toate detaliile, preluate de pe site-ul Eduteca:
Petrică si Arca lui Noe este prima aplicaţie din Seria Exploratorii. Aici, copilul are extraordinara șansă de a ajunge în locuri noi și necunoscute de el până acum, de a întâlni personaje din alte timpuri și de a descoperi lucruri fascinante. Acum este vremea călătoriilor și a aventurilor mărețe!

În “Petrică şi Arca lui Noe”,copilul va învăţa despre:
Noe și familia sa.
Animalele din arcă: Unde locuiesc și cu ce se hrănesc? Care este perechea fiecărui animal? Știi să recunoști glasul lor? Dar haina și amprenta lor?
Povestea Arcei: De ce a fost construită arca? Cum a fost construită? Cine a construit-o și ce materiale au fost folosite?
Cifre: adunare, scădere, ordonare crescătoare și descrescătoare, vecini.
Forme geometrice, operații și deducții logice.
Litere: recunoaștere și formare de cuvinte.

Module educaționale:

1. Ordonează animalele: 5 nivele
Mic la mare, Mare la mic, corespondent figuri geometrice, ora pe ceas, litere nume animale.
2. Umbre năzdravane: 5 nivele
Umbră animale, contur ascuns, crescator cifre, descrescator cifre, recunoastere litere murdarite
3. Doi câte doi: 5 nivele
Formare perechi de animale, masculin-feminin, perechi în funcție de contur pe listă, în funcție de număr, în funcție de litere
4. Prietenii necuvântători
Planșe de colorat: animalele și Arca
5. În familie
Planșe de colorat: Scene cu Noe și Emzara, cei 3 băieți, Arca, curcubeul
6. Reușim împreună: 5 nivele
Puzzle-uri legate de familia lui Noe, hrănit animale, Sem-Ham-Iafet
7. Sub apă: 5 nivele
Puzzle-uri: Viața marină, delfini, balene, pești clovn, caracatită
8. Calendarul sărbătorilor
Calendar în care copilul poate nota sărbători importante și mai ales cum se simte în fiecare zi, prin cele 12 stări.
9.Recunoaşte glasul animalelor: 5 nivele
Recunoaștere animale după glas, secvență glasuri, recunoaștere cifre după denumire, recunoaștere litere după denumire, corelare cu animale
10. Povestea Arcei
Povestea spusă de Noe. Mesajul lui Dumnezeu, Potopul, porumbelul, familia lui Noe, de ce s-a construit arca, rolul animalelor, curcubeul
11. Întrebări şi raspunsuri
Joc centralizator: Întrebari legate de potop, cât a durat potopul, perechi animale, lemn folosit, ce reprezintă curcubeul.

12.Provizii pentru drum: 5 Nivele
Socotit, strâns alimente, lista cu fructe, legume, Corelare litere-legume-listă
13.Meșteri pricepuți: 5 Nivele
Joc de construit arca, forme geometrice, folosire unelte, cod culoare, cod literă, cod cifră
14. Lemn pentru arcă: 5 Nivele

Joc labirint cu animale, formare cuvinte, denumiri animale.
15. Ce lipseşte?
5 Nivele: hrană animale, model piele animale, mediu de viață, sume, culoare, construit litere din jumătăți, amprentă animale
16. Ajutor neprețuit
Joc centralizator: Nume baieți Noe, Arca, Provizii, Porumbelul, ramura de măslin

Noe, educatorul virtual din această aplicație, ajutat de cățelușul Petrică invită toți copiii să exploreze!

Aici puteti vizualiza imagini din timpul jocului si puteti urmari un videoclip.

Cred ca sunteti convinsi ca jocurile sunt minunate si ati dori sa le incercati chiar si voi, cei mari! 🙂

Sigur, nu m-am putut abtine si l-am insufletit pe simpaticul catelus Petrica, ca sa ne primim supriza cum se cuvine. 🙂

Dupa ce „au dat iama” prin jocurile de pe  cd ( A. era mai mult urmaritor) , cei mici l-au luat langa ei cand s-au jucat…i-au aratat marea lor corabie carte, l-au bagat prin toate camarutele, au aranjat impreuna animalele.

Petrica, esti un catelus asa de istet, de harnic si de simpatic 🙂

Si, acum supriza pentru voi!!

Pentru ca noi am primi doua cd-uri, unul il vom darui. Asa ca vom face un mic concurs.

Ca sa participati, va rog sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare: Ce activitati ati folosit pentru ca piticii vostri sa invete cat mai multe despre animale?

Concursul incepe astazi, 15 noiembrie si se va termina in data de 22 noiembrie ( viner seara).

Va astept cu mare drag sa participati!

Inca o data, multumim Eduteca  pentru frumoasa supriza!

30 de gânduri despre „Petrica descopera Arca lui Noe si va pofteste la un concurs :)

  1. mai intai iti multumim de acest nou concurs,noi avem putin noroc avem la tara animale de toate felurile,le-am vazut pe majoritatea pe viu si fiecare animal domestic a fost explicat in parte cum arata ,ce foloase avem de la el si cum il ingrijim,iar pe cele salbatice am vazut o parte din ele la circ si la zoo,multumim

  2. Am vizitat de cate ori s-a putut curtea cu animale de la bunici, am studiat pe indelete tot felul de carti si enciclopedii de la biblioteca si urmarim deseori documentare diverse pe canalele tv de profil 🙂

  3. Noi avem cateva animale pe langa casa pentru ca locuim la tara, am mai vizitat gradina zoologica, de la desene animate si din cartii!

  4. Cel mai bine copiii invata despre animale atunci cand stau in preajma lor, fie in ograda bunicilor, fie in vizita la zoo. Ca materiele ajutatoare pot fi folosite enciclopediile, cartile cu sunete, CD-urile.

  5. Pare tare fain CD-ul. Si cum pasiunea pentru jocurile pe calculator e maaare, ne-ar place foarte mult. Iubim animalele, avem o pisicuta si doi catei pe care ii ingrijim. Citim multe carti cu si despre animale, coloram planse, avem figurine si plusuri carora le dam viata in joaca. Am vizitat gradini zoologice. Ne mai uitam din cand in cand la desenul animat „Diego – salvatorul de animale” sau la alte emisiuni despre animale si puii lor. Si sa nu uit de vizitele la bunica de la tara, unde Iustin alearga dupa gaini si puisori sau se minuneaza de cat de mare este vacuta.

  6. Buna,
    Baietii au invatat cate ceva despre animalele domestice uitandu-se in curtea bunicii (caine, pisica, vaca, porc, cocos, gaini). Pentru a concolida cunostintele dobandite in natura, am cumparat carti cu animale si animale-jucarii. De cate ori am avut ocazia, am fost la expozitit cu animale sau la circ. Ne mai uitam si in atlas sau enciclopedie 🙂

  7. Mergem la gradina zoo, cumparam carti si reviste, ne uitam la tv la emisiuni cu animale si mai ales mergem la calarie pt ca ne plac foarte mult poneii si calutii.

  8. Inca de mic lui Andrei am inceput sa+i aratam diferite carti cartonate cu animale…la inceput le recunostea, apoi a invatat sa le spuna numele si câte puţin din habitatul lor. Bineinteles profitam cat mai des de iesirile la bunici sau la alti prieteni care au diferite animale.

  9. pentru Ana, sursa de invatare a catorva animale a fost ograda bunicilor ( acolo au fost descoperite si imitate pe viu); carticele si informatiile de pe internet.

  10. Primul ajutor a fost o carte frumoasa care le-a fost tare draga, primele cuvinte despre animale se numeste, dar avem si avantajul sa la vedem la bunici multe dintre ele sau la zoo unde am fost de multe ori, ne plac si desenele cu animalute.

  11. Pe langa activitatile clasice in care i se explica cum arata, unde traieste, cu ce se hraneste etc. am inventat un joc foarte indragit de copii.
    Se insira mai multe planse pe jos cu diverse animale. Pe biletele se va scrie: cum se numeste animalul, cate picioare are, daca este ierbivor sau carnivor, cu ce este acoperit etc. Se extrage un biletel (de exemplu, cate picioare are animalul) si copilul trebuie sa sara pe fiecare cartonas si sa spuna ca are 2, 4 sau 6 etc.

  12. Cel mai bine putem observa animalele in natura, de obicei cand mergem la bunici vizitam si toate animalele vecinilor, la gradina zoo urmeaza sa mergem.
    Avem o carticica …care emite sunetele fiecarui animal, o enciclopedie pe care o rasfoim frecvent si ne mai jucam cu animalutele de plastic.
    Mai avem si un pachet de carticele ,, Primele cuvinte,, din care selectam animalele ce traiesc la ferma si cele pe care le putem vedea la zoo.
    Ne mai ajutam si de cantecele si filmulete video.

  13. povesti pt cei mici, fabule, enciclopedii cu poze mari, si animale vii (la zoo sau in curte).

  14. aninale 3D (domestice si salbatice), carti despre animale, jocuri in care apar imagini cu animale gen domino, memo, lotto, jocuri cu asociere animal-habitat, animal-hrana, animal-pui, jocuri playmobil cu tema zoo, jocuri little people cu tema ferma, vizite la ferma, vizite la zoo in Romania si Ungaria, vizite la tara la bunici, joc si analiza a celor doua testoase si a pisicii din apartament 🙂

  15. Multumim pentru concurs. Ca sa invete cat mai multe lucruri despre animale putem folosi o serie de activitati ca: observari-cunoasterea mediului, vizite la gradina zoo, jocuri de rol, prezentari PPt, modelaje, picturi, jocuri didactice, povestiri, lecturi dupa imagini, citire de imagini cu animale, softurile educationale eduteca, filmuletele educationale, gicitori , cantecele etc.

  16. Buna
    Noi vrem sa incepem cu inceputul…la varsta f mica noi am folosit pentru copiii nostri sunetul si imaginea sau le aratam animalele chiar in realitate(am locuit la tara).Daca le aratam vaca ziceam muuu,daca le aratam catelul le ziceam ham ham….Eu cred ca aceasta e prima activitate din viata unui copil.
    Copiii mei crescand la sat au invatat mai usor animalele si despre ele.,,Ajutandu-i” pe bunicii lor au invatat ce mananca, cum sunt ingrijite si protejate animalele(vaccin).Animalele domestice pe care nu le-au avut bunicii, le-au avut vecinii sau l-au vazut pe camp.
    Copilul cel mare a invatat animalele salbatice de la circ ,zoo, gradinita(fise),de la televizor si de pe internet,le cautam imagini cu animale cat mai viu colorate ca sa-i atraga, le aratam ,explicam ….stiti ca ei au multe intrebari:)
    Foarte atractiv a fost pentru copiii mei un cantecel…
    ,,cia cia cia si bum bum bum
    Noe construieste -acum
    Arca pentru animale
    Si pentru familia sa
    % Haideti in corabie
    Ploaia se apropie%
    Si catelusul ham ham ham
    Si pisicuta miauuuu…..
    Toate animalele”
    se repeta cantecelul tot mai repede.
    Tati le desena animale si le vorbea de ele…mergeam cu el la pescuit si copiii vedeau pestii si ce manca ei….la munte cand am fost cu ei au vazut cai si vaci de munte care erau diferiti de cei de la curtea bunicilor…
    Din Biblia pentru copiii le-am citit ”Creatia”.Ei au invatat cine a creat animalele si cine le-a pus nume.Baiatul fiind mai mare (6 ani) era curios sa afle acest lucru.Si acum stie ca Dumnezeu a cret animalele si Adam le-a dat numa la fiecare animal.Au vazut si desenul animat cu ”Creatia”…
    Si prin joaca cu animalute mici din plastic ,sau colorand planse ei au invatat despre animale.
    Acum noi locuim in Belgia si avem o activitate placuta si atractiva ….
    Aici sunt parcuri mici amenajate in interiorul carora se afla un lac mic unde sunt rate,arata ca cele domestice de acasa.
    Mergem din cand in cand sa le hranim.Este placut si amuzant pentru copiii mei ,pentru ca ratele ,fiind flaminde zboara spre ei si chiar fug dupa ei::))
    De pe balcon copiii mei urmaresc un ponei care se afla in curtea din spate a vecinului .Despre ponei au invatat ca mananca fff multe pere si iarba.
    Tot aici in parcuri copiii mei au alergat dupa fluturi dar acum pentru ca e toamna cauta printre frunzele cazute buburuze pe care le aduc acasa si le pun intr-un borcanel,le aduna frunze umede,sa aiba si apa….bineinteles ca le-am zis ca buburuzelor le place libertatea si locul lor e in parcuri,padure.
    Chiar si cresterea unui animal in casa este o activitate.(mult mai compleza)
    Stiti ca copiii nostri fac multe lucruri pe ascuns…au si activitati negative din care ei invata ceva despre animale( intr-un mod mai neplacut)…copilul meu fiind mai mic le-a facut baita ratustelor….va dati seama ce s-a intamplat:(
    Sunt foarte multe activitati din care copiii invata despre animale (salbatice si domestice -inclusiv aceasta clasificare o invata)…dar eu ma opresc aici….
    Va multumim pentru acest concurs!

  17. Cel mai bine copiii invata despre animale atunci cand stau in preajma lor , de aceea noi am vizitat cat mai des gradina zoo.De mare ajutor ne-au fost si cartile , mai ales cele cu sunete, si filmuletele de animatie–este fan Bambi si acum.
    Multumim pentru concurs coca !
    Mult succes participantilor !

  18. Am dorit mult să le transmit copiilor mei pasiunea pentru cărţi, aşa că la început am cumpărat cărţi cu animale, fructe şi legume. Bineînţeles că nu aveau răbdare să se uite pe ele, dar de la câteva luni am răsfoit împreună acele cărţi şi le-am imitat fiecare animal în parte, le-am repetat numele lor, la început miau, apoi pisica sau ham-ham, cuţu, căţelul, câinele. Am vrut să ştie toate formele numelor lor 🙂 Primele cuvinte ale copiilor mei, în afară de mama, tata, papa şi apă au fost sunetele pe care le scot animalele: ham, miau, mu, etc Atât fetiţa cea mare cât şi băieţelul, şi-au dat drumul la vorbit cu ajutorul sunetelor pe care le scot animalele. Acum au două cărţi preferate din care studiem şi repetăm animalele: „Animale din toată lumea” de la Flamingo şi Marele Dicţionar Vizual în 5 limbi de la Litera. Când fetiţa noastră era mică i-am cumpărat seturi de animăluţe din acelea mai ieftine şi i le aşezam pe o cutiuţă rugând-o să îmi dea ce animal îi ceream eu sau arătându-i un anumit animal şi întrebând-o cum face. Am fost cu copiii la grădina zoologică, am urmărit păsările şi căţeii din parc, am studiat găinile şi cocoşii de la bunici, etc Nu ştiu dacă mi-am amintit tot ce am făcut cu ei despre animale, dar ştiu sigur că le-a plăcut foarte mult.

  19. Noi învățăm cel mai mult prin citit. Facem jocuri cu animale, dar puiul meu e atât de atras de pisici încât pe celelalte animale pur și simplu nici nu le bagă în seamă. Singurul mod prin care îi atrag atenția cu ele este să-i arăt fie desene animate, fie poze și cărți cu ele 🙂

  20. Si noua ne e tare drag cantecelul”Domnul lui Noe” il cantam mereu facand semnele bineinteles, apoi ce ne-am face noi fara scumpii nostri bunici care au animalutele vii nu in imagini?si mereu si mereu ii vizitam dandule de mancare la animalute,magaindule si vorbind cu ele:)apoi gradina zoologica ne e tare draga si o vizitam apoi parcurile cu porumbei unde le putem da de mancare ne aduc o mare bucurie:)

  21. Buna seara, imi place mult blogul vostru asa multa joaca si invatare! Ne plac concursurile dar nu prea castigam.Perseveram. Fetita mea are 3 ani despre animale am invatat incepand cu plusuri apoi cantecele despre sunetele pe care le scot animalele,carticele ,unele le vedem la bunici in curte, daca mergem intr-o piata unde sunt si animalute trebuie sa le mangaiem pe toate, chiar toate. Pe scurt ne plac animalele si invatam tot mai mult.

  22. pe ultima suta de metri ne inscriem si noi: avem activitati complexe (sunt deja descrise pe blog multe activitati), dintre care: carti de joc cu animale de la ed.Gama si ed.Clever Book, planse de colorat, am citit multe carti despre animale (sub forma de poveste)
    ultimele idei care mi-au venit au fost referitoare la desene animate: Arca lui Noe (am cumparat dvd-ul in vara) si desenele cu Fratii Kratt de pe Minimax de unde copiii invata foarte-foarte multe lucruri despre animale, cu detalii uimitoare
    de asemenea, in urma cu mult timp am cumparat dvd-urile ErcPress Pasi spre cunoastere pe care piticii mei acum le descopera cu bucurie;isi aleg singuri ce vor sa urmareasca, uneori se uita la aceste dvd-uri si de 2-3 ori consecutiv
    desi nu sunt de acord sa stea mult la tv, mai fac exceptii cand e vorba de lucruri educative
    sunt de parere ca toate activitatile trebuie combinate pentru ca cei mici sa aibe parte de cunostinte complexe, sa invete sa se adapteze la stiluri diferite de predare a cunostintelor
    m-as bucura daca am castiga concursul,daca nu…asta e; il vom cumpara oricum 🙂

  23. fetita mea Jessica, e mai „speciala”, nu-i plac deloc mirosurle de la animale…:), de curand am fost la circ si a trebuit sa plecam ca nu a putut sta…., la zoo am mers doar toamna-iarna, cand nu miroase prea tare…:), deci noi invatam despre animale mai mult din carti, enciclopedii, desene animate, planse de colorate si avem multe plusuri…. cu ele se joaca, apoi le face familii…etc. Ii plac mult animalele, dar visul ei e sa ne mutam la curte si sa-i luam o pisicuta(familie intreaga daca se poate), un hamster, un iepure…. si mai zicea cateva cum ar fi o rata, o gaina…..un catel, dar catelul il vrea fata cea mare de 13 ani…:)
    Imi place f. mult concursul acesta, s-a nimerit si tema( si noi avem aceasta tema la scoala duminicala, mi-ati dat o idee pt duminica, o sa impodobim si noi clasa cu norisor si curcubeu.)
    Multumim pt concurs!

  24. Despre animale avem jocuri, puzzle, carti de povesti si enciclopedii, desene animate si planse de colorat, fiica mea de 2 ani cand vede un animal viu este in stare sa se tavaleasca pe jos de fericire, in parc nu trece catel pe langa noi fara sa-l studiem, sa-l mangaiem, sa-l iubim, sa ne tavalim pe jos, daca bineinteles ne da voie proprietarul, stand in oras nu avem posibilitatea sa mergem la tara sa vedem animale live, cele live sunt doar vazute la circ, gradina noastra zoo este inchisa fiind un dezastru.

  25. Vivi de 6 ani si Abel de 3 ani au o intreaga colectie de animale din plus cu care se joaca zilnic . Avem o carte cu creatia asa ca am invatat cind au fost create animalele . Ne-am uitat la Corabia lui Noe de citeva ori.Am invatat citeva cintari despre corabia lui Noe. acum incercam sa invatam sa desenam animale cu ajutorul formelor geometrice.Speranta pentru copii au doua cintari foarte frumoase despre Corabia lui Noe pe care copii le stiu deja de pe dvd-urile lor .Am modelat animale . Am fost in vizita la unchi matusi care au animale.Ne jucam prin casa si facem ca animalutele.

  26. cele mai multe activitati au fost pe baza cartilor. prima lor carte a fost una acordeon cu o poezie foarte frumoasa despre animalele domestice. asa le-a fost de draga, ca acum e cea mai uzata carte de la noi 🙂
    apoi am folosit tot felul de animalute din plastic, cauciuc, filmulete de pe toutube.
    animale pe viu au vazut foarte putine. – caini, pisici, arici, testoase, pesti, pasari. insecte.
    abia acand am fost la sat la o prietena au vazut si ei o vaca in realitate, iar de capra de-abia i-am mai putut desparti 🙂
    multumim ptr concurs.

    frumosi sunt norii vostri 🙂 si curcubeul 🙂
    Corabia lui Noe , din poze, e aia de la Teora, cumva?

  27. Desi locuiesc in oras stau la casa,nepotelul eu are 2 ani si 1 luna dar nu avea nici 1 an si stia cum fac o serie de animale si pasari domestice (vaca,cainele,oaia,calul,pisica,gaina,rata…) le iubeste si mangaie mereu,nu are frica de ele.Are animale din plus si plastic.Ne uitam mereu la filme si desene anmate. 🙂
    FB. Lucica Lazar
    Share concurs. https://www.facebook.com/lucica.lazar/posts/457910897662489
    Multumim pentru concurs! :-*

  28. In primul rand noi iubim mult necuvantatoarele si avem multe animale, „numai” 4 catei si 3 pisici de care nu l-am ferit niciodata si sunt prietenii lui de joaca preferati 🙂

  29. Buna. Fetita mea este inca micuta are 1 an si 5 luni. Deocamdata invatam desprea animale din carticele..mai avem diverse animalute in miniatura cumparatate tot asa de la Librarii, apoi avem un vecin care a fost vanator si cand mai mergem la el in vizita ne incanta cu pasarele lui impaiate…si mai nou mami scoate sunete ca animalele iar eu incerc sa le reproduc 🙂

  30. Noi fiindca stam la casa a fost usor sa invatam animalele,deoarce suntem mai tot timpu in preajma lor:)
    Si am mai exersat cu jucarii de plus si cu tot felul de cantecele pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s