ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Carte: Darul tau pretios

15 comentarii

Daca doriti sa-i faceti unui copil un dar deosebit de Craciun, aceasta carte ar fi un cadou minunat! NOua ne-a placut tare mult.

Si pentru ca ne-a placut atat de mult,  am facut o sceneta pentru vreo 13 pitici intre 4-7 ani, folosindu-ne de aceasta poveste.

Cartea face parte dintr-o serie de carti pentru copii  „Esti pretios ” scrisa de MAx LUcado.

Pe site-ul carti crestine, sunt descrise in detaliu cartile din aceasta serie:

Această nouă serie de cărți (care la noi este nouă, dar în străinătate este best-seller de câțiva ani buni), de Max Lucado, transmite povestioare pentru copii în forma unor alegorii cu mesaje spirituale și morale, care ating inima celor ce le aud și le dau asigurarea că citesc adevăruri universal valabile. Povestirile se orientează asupra personajului – Pancinello – din fiecare dintre noi. Acea parte a noastră care vrea să creadă că cineva ne prețuiește. Că există cineva care nu ne judecă după înfățișare, după ceea ce avem sau ce facem. Cineva care te iubește pentru că ești TU. Este un mesaj vital pe care cu toții avem nevoie să îl auzim. Un mesaj pe care trebuie să îl împărtășim cu ceilalți: Ești prețios!

Au fost publicate deja 6 volume de aprox 32 pagini, care se adresează copiilor cu vârste până la 10 ani: Cel mai minunat dar, Un nas verde, Ești al meu, Darul tău prețios, Cel mai bun dintre toți și bineînțeles, Ești prețios.

Autorul acestei serii, Max Lucado, nu mai necesită nici o prezentare. Această serie, intitulată “Wimmicks”, a câștigat numeroase premii și a fost vândută în aproape trei milioane de exemplare.

Ilustrațiile lui Sergio Martinez sunt extraordinare. Născut în Mexico City, a studiat arta la Academie de la Grande Chaumiere, Paris și a lucrat ca scenograf și grafician pe trei continente. A colaborat cu Disney Press și cu mulți alți editori.

IN cartea noastra, Darul tau pretios, ii intalnim pe simpaticii omuleti din lemn foarte fericiti pentru ca au primit niste daruri speciale. Fiecare dar se potrivea exact celui ce l-a primit. Hans , bucatarul, primeste o lingura; PAncinello- un ciocan, Aschiuta, o chitara si tot asa.

Dar, totul se incurca atunci cand fiecare dintre ei, doreste sa faca altceva decat lucrul la care se pricepeau cel mai bine.

Tamplarul Eli, ce il reprezinta pe Dumnezeu, ii ajuta sa realizeze greseala lor si ii indeamna pe fiecare sa isi foloseasca darul ce l-a primit.

Am facut un scenariu dupa aceasta poveste si fiecare copilas a primit un rol. Nu va spun ce incantati au fost ! Au inteles povestea mai bine decat credeam eu ! Chiar imi spuneau, in timp ce le povesteam: „ooo, ar trebuie sa faca altceva…el nu este bun la asta! „.

IN timpul povestirii, mi-am pus intr-o cutie cu amblalaj decorativ (ce semana cu un cadou) niste carduri pe care desenasem toate darurile ce le-au primit omuletii: o lingura, o chitara, o trusa de cusut, o carte, etc…A trebuit sa mai inventez doua-trei personaje, pentru ca toti sa primeasca un rol.  Bineinteles ca scenariul l-am adaptat varstei lor, l-am simplificat mult. Va trebui sa gasesc si un fond muzical potrivit. Dar, important este ca lor le place mult si si fiecare isi interpreteaza rolul  de parca el ar fi acel personaj :).

Asa, si in timp ce povesteam despre omuletul ce descoperea cu uimire un cadou in fata casei sale, scoteam din cutie cardul respectiv, cerandu-le sigur inainte lor sa-mi ghiceasca ce ar putea fi acolo. 🙂

La sfarsit, le-am dat lor cardurile: fiecare a primit imaginea ce corespundea rolului sau.  Le-am facut alte carduri cu fete de cadou  si le-am cerut sa le coloreze. Apoi le-am prins cu cleme tip pioneza.

Sceneta noastra o vom prezenta in fata parintilor  din biserica de Craciun. Mesajul nostru este: sa nu ne gandim doar la darurile materiale ce le primim…ci mai mult la darurile/talentele cu care suntem inzestrati si sa le folosim mai mult pentru cei din jurul nostru.  Si Craciunul este o ocazie buna de a  fi de ajutor unii altora , folosindu-ne de darurile noastre.

IN primul rand, Craciunul inseamna sa daruiesti si nu sa primesti! SI nu trebuie neaparat sa faci cuiva cadouri scumpe: un zambet, o imbratisare, sa tai lemnele din curtea unei batranici singure, sa duci o prajitura unei vaduve, sa colinzi niste copii orfani, sa petreci ceva timp cu o persoana singura…iata daruri cu o valoare inestimabila.

15 gânduri despre „Carte: Darul tau pretios

  1. minunat! iar cei mici invata sa aprecieze adevaratele valori, nu cele materiale si sa daruiasca din suflet. Felicitari!

  2. Coca, nu stiam de aceste carti. Sunt minunate!!!! Tuturor copiilor ar trebui sa li se citeasca aceste povesti. Craciunul e o buna ocazie de a-i invata pe copii ce este iubirea si fericirea. Ca fericirea si implinirea sufleteasca e enorma atunci cand daruiesti, cand oferi bucurie altor oameni. E un sentiment ce nu se compara cu nicio jucarie primita vreodata sau alt dar material. Ce este si mai minunat e ca aceasta bucurie da dependenta 🙂 Nu e suficienta doar povestea, trebuie sa-i incurajam sa treaca si la fapte 🙂
    Felicitari, Coca! Ai avut o idee geniala, punand in scena povestea.

  3. De când a apărut cărțile acestea m-am întrebat dacă merită cumpărate! Mulțumim Coca!

  4. Coca, am auzit chiar zilele trecute, de la Raluca, despre Max Lucado si ma tot intrebam oare cum sunt cartile lui (cu atat mai mult cu cat mi le recomandase ea).
    Acum, dupa ce am citit articolul tau, imi doresc extrem de mult asemenea carti in bibioteca M-ei!!! Multumesc mult de tot pentru recomandare, esti minunata!

  5. Pingback: Max Lucado- Children’s Treasury « Caiet pentru casa mea

  6. salut, sunt din Republica Moldova, as vrea sa stiu cum pot cumpara aceste carti?

  7. tocmai am citit si noi cartea aceasta
    este cea care l-a impresionat pe Andrei foarte mult 🙂
    multumim pentru recomandare

  8. Pingback: Recomandarea de marti – Max Lucado (Cel mai bun dintre toti) | Pitici, dar Voinici

  9. Pingback: Daruri de Craciun pentru mici si mari :) | ursuletinazdravani

  10. Pingback: Ești prețios…dar nu doar de 1 iunie (concurs) | ursuleți năzdrăvani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s