ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Joc: Caciulite si manusi cu litere

18 comentarii

Ieri, ursuletii au primit o vizita speciala. Cine credeti ca avenit la noi? Caillou!! Vi-l aminti pe simpaticul personaj de pe Minimax? NOI nu mai prindem acest canal de desene animate si baietilor le este tare dor de unele dintre desenele de acolo, mai ales de cele cu simpaticul baietel chelios :). LI se parea asa de simpatic.

Asa ca, imbracat cu hainuta de iarna a venit sa-i viziteze si sa se joace cu ei. 🙂 Bine, nu semana ff tare cu el, dar vazandu-l tot fara par, baietii i-au spus din prima: ” este Caillou! ”  🙂

El le-a spus baietilor ca ar vrea sa il ajute sa isi aleaga caciulita si manusile potrivite. Si ca de la un timp are anumite preferinte! Doreste ca in fiecare zi sa se imbrace cu niste hainute ce au litere diferite. De ex: astazi vreau sa ma imbrac in hainute cu litera B, alta data cu litera E si tot asa.

Si D. trebuia sa ii aleaga perechea de manusi si caciula potrivita :).

MAnusile le-am facut pereche: pe una era litera mare si pe cealalata litera mica. Caciulitele aveau cuvinte cu fiecare litera invatata de D. Poza ma va ajuta sa va explic mai bine cele scrise inainte.

Si uitati-l pe Caillou in costumatii diferite 🙂

Litera B

LItera N

Am aranjat apoi toate manusile pe perechi in ordine alfabetica. Nu sunt toate literele, pentru ca noi am ajuns la litera mica  p . PE cele mari le cunoastem .

Am aranjat si caciulitele in ordine alfabetica. Am incercat sa citim si pe litere. INca nu citim cuvantul scris. Recunoaste literele, dar nu isi da seama de cuvantul format…dar nu ne grabim :). Deja e tare interesat sa citeasca…citeste literele de  pe cutii, uneori din carti sau de pe ce i se pare lui mai interesant :).

Spor si voua la invatat! 🙂

18 gânduri despre „Joc: Caciulite si manusi cu litere

  1. Super faina ideea. Imi plac mult jocurile voastre cu imbracaminte, o sa le incercam si noi .

  2. foarte simpatic personajul! nu-l stiam.
    iar joculetul e super. felicitari pt inca o idee de nota 10

  3. de desenele cu Caillou le e dor si celor mici;aveti Dolce,nu? ca si si noi!
    as fi preferat sa scoata Cartoon Network sau Disney Channel si sa ramana Minimax si Disney Junior 😉

    foarte reusit jocul! ai un talent aparte!

  4. Pingback: Asortam hainute | doua fete cucuiete

  5. foarte frumoasa ideea cu manusile si literele 🙂

  6. foarte frumoasa ideea cu caciulitele si manusile. si fetita mea e mare fan Caillou, doar ca ea se uita in vara pe youtube la el.

  7. Buna seara! V-as ruga mult, daca se poate as avea si eu nevoie de acest sablon, cu chipul, manusile si fularul. Am lectie deschisa la clasa si mi-ar fi de mare folos. Va multumesc anticipat!

    • Buna seara!
      Din pacate eu nu am scanner…desenele sunt pur si simplu desenate cu mana.
      Nu stiu cum sa va fac un sablon :(…doar sa copiati pozele mele…nu v-ar ajuta asa?
      Spuneti-mi cum v-as putea fi de folos…

      • Daca se poate, sa imi trimiteți pe mail pozele cu fiecare, manusa, , caciula, chip si corp si poate sa reușesc sa copii modelul. Mulțumesc!

  8. Coca, ai mai spus odată de aceşti ochişori mobili pe care-i foloseşti în diverse activităţi. Dar nu mai ştiu unde. Spune-mi, te rog, de unde îi pot cumpăra şi eu? Mulţumesc!

Lasă un comentariu