ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Carte „ABC-ul sanatatii”, ed Litera

6 comentarii

Am cumparat cartea pentru ca ne-a placut mult cum scrie Natalia Ciub (cumparasem de 1 iunie Abc-ul curajului ) si eram sigura ca ne va placea si aceasta. Totodata, cum aveam pregatite lectiile despre piramida alimentelor, noua noastra carte era mai mult decat binevenita.

Cartea este potrivita copilasilor peste 5 ani, zic eu…textele sunt destul de lungi….recunosc ca eu am mai sarit peste niste paragrafe si le-am mai adaptat. Cred ca daca as fi avut aceasta carte cand aveam vreo 7-8 anisori, as fi citit-o singura pe nerasuflate. Acum , eu ii citesc lui D. doar cate un capitol pe zi.

Ilustratiile sunt superbe…va voi pune cateva poze putin mai incolo ca sa va convingeti singuri.

Cartea este povestita de Alin, personajul cartii ..asa ca este la persoana I. Eu am „prelucrat” textul si i l-am povestit lui D. la persoana a III-a ..e mult mai usor pentru el sa inteleaga asa.

Descrierea cartii este redata tare frumos chiar pe site-ul editurii LItera.

Poate că mulți dintre voi s-au săturat să tot audă asta: trebuie să vă spălaţi pe mâini, să faceți în fiecare dimineață exerciţii de înviorare, să faceţi sport și să mâncați sănătos. Însă aventurile eroilor acestei cărți vă vor arăta că este mai bine să previi bolile decât să trebuiască să le înfrunți. În Împărăţia Sănătăţii, Alin şi Alina împreună cu prietenul lor Vitaminică vor avea de înfruntat multe obstacole şi pericole. Însă, în cele din urmă, îi vor învinge pe microbi și vor face rost de medicamentul magic care îi va scăpa de răceală pe ei și pe prietenii lor. Dar, mai ales, se vor convinge: ca să nu vă îmbolnăviți, trebuie să respectați UN MOD DE VIAŢĂ SĂNĂTOS!

 

 

6 gânduri despre „Carte „ABC-ul sanatatii”, ed Litera

  1. Pingback: Ziua bunelor maniere | ursuletinazdravani

  2. Pingback: Tu ai mânuțe dibace? | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s