ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Lectie biblica: Isus a fost un copilas ca si mine

Un comentariu

Si Isus crestea in intelepciune, in statura si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. (Luca 2: 52)

Acesta a fost textul de referinta pentru lectioara noastra biblica de duminica, pe care am incercat sa-l integrez, treptat, in povstire.

Inainte de a incepe lectia, am facut o activitate senzoriala.

Intr-o cutie foarte mare, am pus o multime de piese din lemn pe care le-am acoperit cu frunze. I-am intrebat:” din ce sunt facute aceste piese? Cine le-a dat o forma asa de frumoasa? Cum se numeste cel care face obiecte din lemn?  Dupa ce ne vom juca si veti descoperi toate piesele din frunze, va voi povesti despre un copilas deosebit ce si-a ajutat taticul mult timp la tamplarie…”.

Dupa ce le-au descoperit si pipait :), i-am lasat sa construiasca un orasel din lemn impreuna. Sigur, au lucrat in echipa tare frumos.

Dupa ce am strans totul si cei mici s-au asezat cuminti pe scaunele, am inceput sa discutam impreuna.

Isus Hristos a fost trimis pe pamant si a fost un om ca si noi.

Credeti ca El a fost un copilas ca si voi? Ca a simtit la fel ca voi? A plans vreodata? s-a jucat cu alti copii de varsta lui? Sigur ca da: era un copilas exact ca voi, dar totusi diferit…era special, deosebit. Biblia spune ca El „| a fost fara pacat”.

Am incercat sa „reconstituim ” viata copilasului Isus pana la varsta de 12 ani: sa urmarim impreuna cresterea Lui.

Am facut 4 marionete mici, pe care le-am pus treptat in timpul povestirii: un bebelus, un copilas de 3 ani, de 6 si de 12 ani.

Isus bebelus

El nu s-a nascut in conditii bune, ci intr-un staul friguros. CU toate acestea, toti au stiut ca este un bebelus special. PAstorasii din apropiere, indemnati de ingeri au venit sa i se inchine. Pe mamica lui o chema MAria si pe taticul Lui, Iosif. Acesta era un tamplar iscusit.

Sitti voi ce face un bebelus? Credeti ca si Isus a fost un bebelus adevarat? sigur, si avea mare nevoie de mamica Lui. 🙂

Isus la 3 anisori

Mamica lui cu siguranta s-a ingrijit ca El, Isus sa invete sa se roage de mic, sa cunoasca multe povestiri din Sfintele Scripturi. El se juca cu toti ceilalti copilasi si iar, mai cred ca taticul lui ii facuse jucarii din lemn , dar erau simple- pe vremea aceea oamenii aveau o viata tare simpla.

Isus la 6 ani

Deja era mai mare, avea varsta voastra, copii. A inceput sa-l ajute pe taticul lui- poate ca -i aducea lemnele. O ajuta si pe mamica lui la treburile casei.

El crestea in intelepciune, dar si in statura. Aceasta inseamna ca manca sanatos : fructe, legume…o hrana sanatoasa face corpul puternic. Daca voi mancati toata ziua doar dulciuri, credeti ca veti deveni mai puternici? NU!!

Isus la 12 ani

Acum era baiat mare (deja vazusera evolutia lui prin marionetele puse de mine pe plansa). Acum era un adevarat ajutor pentru tatal Lui.

INtr-o zi a ajuns la biserica evreilor si a inceput sa le explice din Scripturi celor mai in varsta decat El. Acestia au ramas uimiti de intelepciunea LUi.

Vedeti voi, Isus crestea in intelepciune, in statura si era tot mai placut inaintea lui Dumnzeu si inaintea oamenilor.

Voua v-ar placea sa spuna lumea despre voi: „vai, ce copil dragut! cat de harnic, cat de muncitor! ce frumos vorbeste! ce frumos se poarta!” Aceasta inseamna sa fi tot mai placut inaintea lui Dumnezeu, dar si inaintea oamenilor. Sa fii ascultator de parintii tai si sa ai o purtare frumoasa.

Sigur, noi am discutat un pic mai multe, mai ales ca ei au mai adaugat cate ceva si au avut intrebari.

Au avut si un desen , ce le=a placut mult.

Il puteti printa de aici.

Am invatat impreuna versetul LUca 2: 52. Si , l-am personalizat 🙂 Am facut o micuta felicitare in care am inlocuit cuvantul Isus cu numele copilasului:

Si Danut crestea in intelepciune, in statura si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

Aici, nu reusisem sa scriu pe felicitare, era a micutului A. 🙂

Cei mici au fost tare incantati cand au vazut numele lor pe felicitari si mai ales pozele 🙂 . Erau asa de mandri si chiar au spus ca si-ar dori si ei sa fie niste copilasi la fel de speciali ca si Isus. 🙂

 

Un gând despre „Lectie biblica: Isus a fost un copilas ca si mine

  1. NU merge sa iau desenul care spune-ti ca merge printat :). F frumos prezentat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s