ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Concurs cu puzzle-uri :)

3 comentarii

Astazi, D. si cei doi verisori I . si A. au fost provocati sa participe la un concurs de puzzle-uri….nu sunt ei prea incantati sa imbine piesele acestora, dar cand e vorba de un concurs, baietii, firi competitive…nu spun :”nu” !!! 😀

Am avut un joc cu 4 puzzle-uri cu tematica biblica. Am impartit fiecaruia dintre ei un puzzle: D. – Arca lui Noe, A- Creatia, I- IOna prins de pestele urias.

Cine termina primul, era premiat. …cu o briosa surpriza 🙂

Si baietii s-au apucat de construit …

 

D. era atat de grabit si de stresat…incat nu mai reusea sa puna piesele…”hai, mami, ajuta-ma un pic” 🙂 …sigur, nu am fost partinitoare, am ajutat fiecare concurent . I-am spus lui D. sa fie calm si sa nu se grabeasca, dar baiatul avea dreptate: era intr-un concurs….si , la varsta lui, nu-i prea place deloc sa piarda :).

 

A terminat primul si a fost atat de fericit. 🙂 Dar, unul dintre verisori, care era mai mare, avea un puzzle cu mai multe piese….si i-am spus lui D. ca a castigat , dar si verisorii lui vor fi tot castigatori pentru ca puzzle-urile lor au fost un pic mai complicate(de fapt doar puzzle-ul verisorului mai mare, a avut mai multe piese) .

 

 

Dupa ce le-au terminat, fiecare, trebuia sa povesteasca istorioara desenata in puzzle (daca va jucati acest joc ca si noi, ii puteti pune pe cei mici sa creeze ei singuri o poveste, mai ales atunci cand imaginea din puzzle nu apartine unei povesti cunoscute de ei). A-i lasa pe copilasi sa povesteasca singuri dupa o imagine, le dezvolta foarte mult vocabularul, ii ajuta sa gandeasca, sa fie atenti la cuvintele folosite, sa invete sa se exprime cat mai coerent pentru ca sunt constienti ca cei din jur trebuie sa inteleaga ceea ce povestesc ei.

Da, toti baietii au fost premiati….briosele surpriza, in numar de 34,  au fost pentru toooata lumea  !! 😀

 

3 gânduri despre „Concurs cu puzzle-uri :)

  1. Trimite-mi câțiva copii aici 😀 că noi suntem singurei 😀 😀

  2. EDUCATIV ACEST PUZZLE, FELICITARI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s