ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Lectie biblica : Casuta sufletului meu

Un comentariu

Text biblic: LUca 11: 24-26

Duhul necurat, când iese afară dintr-un om, umblă prin locuri fără apă şi caută odihnă. Fiindcă n-o găseşte, zice: „Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit.”; Şi, când vine, o găseşte măturată şi împodobită. Atunci se duce de mai ia cu el alte şapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se aşază în ea, şi starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi.

PEntru ca sambata am vorbit despre microbii  ce pot imbolnavi trupul, duminica am vrut sa ii constientizez pe cei mici ca sunt si lucruri ce pot imbolnavi sufletul, la fel de rele ca si microbii. M-am folosit de textul biblic mentionat mai sus.

PRima data , le-am dat o cutie (lui D. si verisorilor lui I. si A. ) si i-am rugat sa o decoreze cum vor ei. Fiecare a desenat ce a vrut pe cate  o parte a cutiei.

 

Bineinteles ca am fost bombardata cu zeci de intrebari:”ce vom face cu aceasta cutie? ce punem in ea…de ce trebuie sa arate ca o casa, etc etc? 🙂 Dar cum eu stiu sa tin bine un secret, nici nu i-am bagat in seama  :D.

INtre timp, eu mi-am pregatit recuzita pentru un teatru de papusi, caci aceasta aveam de gand sa fac: o mica dramatizare a textului biblic.

Pentru ca nu aveam scena noastra pentru teatrul de papusi cu noi, am improvizat: am pus doua scaune fata in fata, le-am acoperit cu un cearsaf si gata scena si povestea….

Dragii mei, imaginati-va ca sufletul vostru ar fi ca o casuta…..la fel de frumoasa ca cea pe care ati facut-o voi….o casuta pe care trebuie sa o ingrijiti, sa o pastrati curata…..sa vedeti ce se poate intampla daca nu aveti grija de casuta sufletului vostru.

Un om avea o casa….o pastra ingrijita , curata…..intr-o zi s-a suparat foarte tare pe un vecin de-al sau….si neiertarea s-a asternut in inima lui.  IN alta zi, i s-a parut ca a lui casuta e prea mica si saracacioasa…asa ca lacomia a venit si ea repejor in casa sufletului sau…si treptat….casa lui s-a murdarit cu cele mai urate lucruri….sa vedeti ce au adus acolo duhurile cele rele…caci ele sunt responsabile cu toate sentimentele urate ce le pastram in inima noastra. 

(pregatite de mine dinainte. Papusa ce avea rolul negativ le lipea una cate una pe casa)

 

Omul devenise atat de rau….casa lui atat de urata……ce mai putea face acum….?

Sigur…singura lui salvare era sa scape de toate aceste lucruri urate…ce se lipisera ca niste microbi urati pe casa lui….. si a auzit el ca doar Domnul Isus poate face curat, alb sufletul unui om….asa ca L-a chemat in ajutor. Credeti ca pentru Isus este un pacat ce nu poate fi iertat? este un pacat pe care sa nu-l poata „sterge”….

Isus a venit si a facut ordine in casa omului….acesta si-a cerut iertare pentru toate lucrurile urate stranse in casa sufletului sau…caci doar asa un om poate primi iertarea divina….cerandu-si iertarea si impacandu-se astfel cu Dumnezeu.

Ce fericit era acum!! In locul neiertarii s-a asternut iertarea, in locul lacomiei-darnicia, in locul urii-dragostea….

 

Am cantat apoi impreuna cu papusile   ” Isus e-n cer si El ma vede”

 .

Se poate face si un mic experiment (noi nu am avut timp….A. nu mai avea rabdare  🙂

Intr-un pahar transparent cu apa se pune cu pipeta o picatura de albastru de metil. Picatura nu se dizolva imediat….o pot vedea „plutind” prin apa mai mult timp. Mai adaugam, una…si inca una…treptat apa se murdareste. Tot asa pacatele, sentimentele urate murdaresc casuta sufletului nostru.

Nu uitati sa va ingrijiti zilnic casuta sufletului vostru! 🙂

Un gând despre „Lectie biblica : Casuta sufletului meu

  1. Pingback: Cum arata casuta sufletului meu | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s