ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Viermisori palariosi :)

3 comentarii

Astazi ne-am amuzat, facand tot felul de viermisori din plastilina. Scopul meu a fost sa le fac corpurile de diferite marimi pentru ca D. sa le aranjeze in ordine.

Ideea cu viermisorii am preluat-o din „PRima mea carte de matematica, de la ed. LItera (ii multumim din suflet Ralucai pentru ca ne-a imprumutat-o, de mult doream sa o rasfoiesc :).

Viermisorii hazlii din carte:

 

Asa ca am intins covorasul nostru special pentru lucrul cu plastilina si ne-am pus pe treaba. Am facut mai intai corpurile pentru a le face de diferite marimi (intentionat nu le-am facut foarte diferite, diferenta de marime este greu sesizabila la unele, tocmai pentru a spori gradul de dificultate pentru D. ).

D. a facut si el bilute pentru capusoare.  Le-am pus palarioare Playmobil …asa ca erau tare cocheti si amuzanti.

 

Si un capusor facut de A. si pe care se chinuia sa-i indese o palarie :D.

 

I-am propus lui D, pentru a i se parea joaca mai interesanta sa facem un concurs al viermisorilor. el trebuia sa ii ajute sa se aseze in ordine de la cel mai mare la cel mai mic, dar intr-un timp cat mai scurt.  Dupa aceea, trebuia sa le potriveasca si capurile, acestea fiind de culoare diferita (aceasta este o activitate pentru un copilas mai mic, dar cum D. trebuia sa lucreze contracronometru a fost ok pentru el).

Si viermisorii aranjati pentru cursa 🙂

 

Bineinteles, ca, dupa aceea a trebuit sa inventez o poveste despre fiecare viermisor- in functie de palaria aleasa, acesta avea o meserie diferita in orasul viermisorilor. 🙂

3 gânduri despre „Viermisori palariosi :)

  1. Superb!!! Si noi am facut viermisori, inspirate de aceeasi carte, dar nu mi-a trecut prin minte sa le fac si palarii. Sunt fantastici ai vostri.

  2. Pingback: Lung sau scurt, inalt sau scund | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s