ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Cursa de agatat carlige si multa harnicie :)

6 comentarii

Astazi am facut o cursa contracronometru de agatat carlige de rufe pe sfoara.

Am legat o sfoara lunga intre scaune si clanta usii  si ne-am asigurat ca avem multe carlige pentru cursa noastra. 🙂

Am pornit cronometrul si…..cu rapiditate prindeam carligele pe sfoara : eu eram in echipa cu A. si D. era singurel. Bineinteles ca eu ma miscam incet, astfel incat sa puna el cat mai multe carlige. L-am invat si pe A. cum sa apese pe carlig si sa-l agate de sfoara – s-a descurcat un pic, dar era mult mai amuzant sa arunce cu ele prin camera :). Am facut doua astfel de curse.

La sfarsit, am numarat cate carlige am prins fiecare. Le trageam pe sfoara ca la numaratoarea din lemn si cu ocazia asta am exersat si numaratul pana la 20 . 🙂

Dupa aceea, D. a dorit sa facem putina treaba : sa agatam rufe pe sarma. Asa ca , am mai pus inca o sfoara ,  am adus un teanc de prosopele mici si babetele de la A.  si i le-am dat sa le „puna la uscat” :). Apoi, a asteptat cateva minute sa se usuce 😀 si i-am aratat cum sa le impatureasca frumos.

A fost o activitate de mare succes la noi!

Si , in concluzie, nu pot spune decat ca : are mama un baietel harnic ca o furnicuta! 🙂

 

6 gânduri despre „Cursa de agatat carlige si multa harnicie :)

 1. Am facut candva o activitate de genul asta cu S. Ce idee buna sa o mai repet dupa ce mi se usuca rufele de pe sfoara!

 2. si noi am facut ceva de genul asta, doar ca nu a fost contra-cronometru 🙂
  am inceput de la simplu la complex: mai intai au pus carligele goale pe sfoara, cu sau fara ajutor, apoi ne-am jucat de-a intinsul bavetelelor si a iepurasilor, apoi am pus esarfe, astfel incat, spatiul a devenit un fel de cort (am agatat o sfoara de doua rafturi)

  • Hihihi…iti dai seama ca voi nu aveati cum sa faceti contra-cronometru. super ca au reusit a agate pe sfoara carligele…mai ales ca sunt micuti.

   • a fost mai usor pentru ca am avut niste calige mai mari, de plastic, care se desfaceau usor…cu cele mai mici, din lemn, inca nu au forta si dexteritatea necesara ca sa le desfaca 🙂

   • si noi am folosit niste carlige care se deschideau usor, dar A. apasa pe partea inversa :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s