ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

JOc cu numere (1-10) : „Supermarketul”

12 comentarii

PEntru a recapitula toate cifrele invatate (ar fi trebuit sa le adaugam si pe cele de la 11 la 20,dar nu erau un joc, intra la numere), ne-am folosit de jocul cu cifre de la ed. Gama.

IN primul rand, i-am spus lui D. sa aranjeze cifrele in ordine crescatoare: el vor fi deasupra fiecarui raion din magazin. INtotdeauna participa la astfel de jocuri, mai ales daca ii spun ca facem un magazin, supermarket…ceva de genul acesta.

Am amenajat pe rand, D. trebuind sa puna atatea produse cat indica cifra respectiva, raioanele de : dulciuri, jucarii , fructe, masini, animalute de companie (pentru cele din urma, am folosit cartile de la joc).

LA raionul de dulciuri, am folosit niste tigaite mici (chiar aveam 10 in set) in care a pus bombonele H&M. Pentru ultimele doua numere, nu am mai avut asa ca, am pus bombonele din lemn :D.

Am avut dupa aceea, o ocazie buna de a-i prezenta si monedele: pe marime, culoare, cifra de pe ele: 1 ban (aurie), 5 bani(rosiatica), 10 bani(argintie), 50 bani( auriu murdar). Le-am sortat in tavite separate.

Fiecare produs costa 1 ban…si ii dadeam atati banuti, cate produse cumparam, ca sa ii fie mai usor sa numere si produsele si banutii.

Si magazinul amenajat de D. 🙂 (la subsolul biroului sau):

 

 

12 gânduri despre „JOc cu numere (1-10) : „Supermarketul”

 1. Si la noi mersul la shopping e joaca preferata a Elenei. Imi plac tigaitele voastre.

 2. Cat sunt de mari cartonasele voastre,cele cu multimi de obiecte?Ai cumva si cartonase pereche?De exemplu pe un caronas sa ai 2 caini iar pe un altul 5 caini(numarul nu conteaza ci doar sa arate diferenta mai multi mai putin).

 3. Cei de la editura Gama au intr-adevar niste carti de joc educative destul de interesante, noi avem cu limba engleza, am vazut la cineva si cu litere.

 4. Coca, deci jocul are cartonase cu acelasi fel de animal insa cu multimi diferite?(un cartonas cu 2 caini si un alt cartonas tot cu caini insa mai multi?)

  • UIte cum e: cartile sunt impartite pe 4 categorii: masini, animale, jucarii si fructe.
   LA fructe, de ex. sunt 10 carti: pe prima un ananas, pe a doua 2 mere, pe a treia 3 portocale si tot asa.
   LA celelalte categorii sunt tot in acelasi mod aranjate obiectele sau fiintele, in cazul animalelor.

 5. Da, asa sunt si ale mele…. mi-ar trebui pentru comparatie: mai multe-mai putine si as vrea sa compare acelasi fel de elemente nu 3 pere cu 7 prune!
  Stiti vreun site care are cartonase printabile?

 6. Multumesc,Coca!Ala cu buburuze e perfect si adorabil!

 7. Fiecare cu piticul lui!
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s