ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Meseria de politist

4 comentarii

D. a fost astazi iar in slujba comunitatii :), de data aceasta avand functia de politist.

Sigur ca ii place si aceasta meserie, mai ales ca oricarui baietel ii place sa salveze lumea, sa faca acte pline de curaj.

Costumatia am „incropit-o” repejor: o bluzita bleu cu guler alb, o cravata neagra de la tati si o casca din carton facuta de mami.

Si uite-l pe neinfricatul politist, gata sa o ia pe urma infractorilor. Dupa cum vedeti, este accesorizat 🙂 cu tot ce-i trebuie.  Aici, urmarea un hot de telefoane.:))

I-am spus ca politistii au diferite functii: sunt cei de la criminalistica, altii de la infractiuni si cei de la circulatie.

Asa ca, el a incercat sa fie un politist care se descurca in orice situatie>

A dirijat circulatia (eu eram o masina care circula neregulamentar, cand un baietel care se juca cu mingea in strada sau un sofer care nu vroia sa opreasca la bariera). Cu ocazia aceasta, am repetat si cateva reguli elementare de circulatie.

Si….am primit si o amenda usturatoare :(…

 

A urmarit un hot de pisici cu ajutorul unui caine politist. Mi-a spus:” orice politist are un ajutor. Eu il am pe Doc! ” (este un caine care latra, merge , da din coada).

Am vorbit si despre amprente: i-am spus ca fiecare om are amprente diferite, unice. Am folosit o tusiera si ne-am comparat amprentele….sigur, cu ochiul liber, nu se vad diferentele.

Am facut si un joc al amprentelor (cu ocazia aceasta am exersat inca o data scrisul numerelor). Din amprente, la final rezultau cateva obiecte folosite de politisti.El trebuia sa puna cate amprente arata numarul de pe foita.

Am folosit cateva fise preluate de pe un site interesant unde veti gasti si alte pachete cu fise interactive, pe diferite categorii de varsta. http://homeschoolcreations.com/files/Police_Printables_Kindergarten.pdf

 

NU uitati, daca aveti probleme, politistul D. va sari imediat in ajutor la primul apel 😀 :” alo, aici serviciul de politie! Aveti vreo problema?….sigur , il iau pe Doc si vin imediat!” 🙂

4 gânduri despre „Meseria de politist

  1. Pingback: Semafor! « pitici dar voinici

  2. Pingback: Ziua Circulatiei-jocuri de interior « ursuletinazdravani

  3. Pingback: Cand voi creste mare, editura Litera | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s