V-am mai povestit si in alte articole despre pasiunea noastra pentru cuburile LEGO. Avem o galeata plina atat cu cuburi originale, cat si cu caramizi ” no name” Le-am folosit in momentele de plictiseala, la petrecerile copiilor, in diferite activitati.
Stiati ca LEGO a fost inventat in anul 1932 in Danemarca de un simplu tamplar? Si ca de atunci, in lume au fost vandute 320 miliarde de piese, adica 56 pentru fiecare om de pe planeta?
In orice combinatie ai pune caramizile LEGO, oricum le-ai aseza, de fiecare data poti construi ceva nou . Este un joc grozav care antreneaza spiritul de observatie, rabdarea, imaginatia, dexteritatea ( nu e usor sa asezi piesele acelea mici).
Noi am ales mai tot timpul seturi din gama ” LEGO City” pentru ca sunt preferatele baietilor.
Dar acum cateva zile am primit un set urias cu o tematica putin mai neobisnuita pentru noi, pentru baietii mei educati intr-un stil pasnic, care nu au pistoale de jucarie ( ba da, au doua pentru apa), roboti fiorosi sau cine stie ce altceva. Setul ne-a fost trimis pentru testare de catre magazinul Copil.ro , unde veti gasi multe alte seturi structurate pe categorii.
Cand l-am vazut, m-am gandit daca sa-l accept sau nu, dar pentru ca baietii mei sunt foarte pasionati de masinariile complicate, de imaginile ce le zaresc in cartile despre inventii cu masinile viitorului, mi-am zis ca sigur le va face placere sa construim asa ceva.
Si recunosc ca mi-a placut mult si abordarea celor ce ne-au oferit jocul : chiar ne-au rugat sa scriem sincer despre genul acesta de jocuri si cum ar putea fi ” imblanzite” si folosite si intr-un alt mod.
Acum, eu stiu ca baietii sunt din fire competitivi, le plac chestiile mai dure ( cum ar fi fugaritul unui sarpe in gradina, daca eram eu in locul lor ar fi fost invers ! ) . Nu vreau sa-i transform in fete si aici intervine si rolul tatalui- de multe ori imi spune „asa-s baietii! si eu eram la fel cand eram mic- asa simtim noi! ” Mie mi-e greu sa inteleg, dar accept . Nu pot sa uit cand mi-au adus in casa vara trecuta un gandac rinocer de vreo 5-6 cm , care in timpul noptii a iesit din cutie si a plecat la plimbare prin camera. Ce groaza mi-a fost sa calc pe covor, temandu-ma ca nu cumva sa calc pe el :).
Le-am oferit setul primit in ziua in care am avut festivitatea de premiere.
A fost primit cu surle si trambite, cu strigate de bucurie, mai ales ca e un joc original si D. adora piesele originale pentru ca se imbina foarte bine si nu miros a plastic incins.
Jocul primit de noi are o istorie ,personajele au un nume. Face parte din seria Ultra Agents si se numeste ” Atacul uragan”. Il gasiti in magazin aici.
Am preluat descrierea de pe site: „Alerta maxima, ultra agenti! Alatura-te echipei pentru a-l invinge pe super raufacatorul Psyclone, care starneste furtuni si face prapad in orasul Astor. Redutabila nava zburatoare transformabila a lui Psyclone este dotata cu palete de rotor gigantice ce se invart pentru a starni tornade involburate. Vehiculul sau super amenintator este de asemenea inarmat cu tunuri cu patru lasere si cu lansatoare automate de rachete. Seteaza la mod de zbor rotile motocicletei futuriste si riposteaza cu lansatoarele duble de piroane. Dubleaza atacul aerian cu agentul Jack Fury care-si foloseste propulsorul cu reactie si tunul mare cu plasma. Insa atentie – aeronava lui Psyclone se poate transforma rapid intr-un robot masiv care arata exact ca el…numai ca e mult, mult mai mare! Acest super raufacator are misiunea de a crea o tornada involburata si de a aspira toti banii, asa ca grabeste-te sa protejezi bunurile si cetatenii orasului Astor! Include 4 minifigurine cu arme si accesorii: Psyclone, gardian al orasului Astor, agentul Caila Phoenix si agentul Jack Fury.”
Deci celebra lupta dintre bine si rau!
Dar eu i-am lasat pe ursuleti sa-si creeze propria lor poveste, sa inventeze ce vor din acest joc. Masinaria noastra nu a fost deloc o aeronava de lupta.
Jocul contine 589 piese, cutia este impresionanta , chiar daca piesele sunt mici. Ne-au placut omuletii Lego, potriviti pentru diferite scenarii- au doua fete – una vesela si una suparata/ incruntata/ fioroasa. Vazusem astfel de omuleti in ultimul film creat de cei de la LEGO.
Asadar, ce poti face cu un joc LEGO cu o tematica razboinica?
1. Sa te bucuri ca ai primit un cadou .
2. Sa pui piesele pe o tava, o tabla de preferat alba ca sa gasesti mai usor piesele cautate.
3. Sa te apuci de construit, urmand cu mare atentie instructiunile. Sunt foarte clare , explicandu-ti pas cu pas ce piesa trebuie sa folosesti.
3. Sa-ti creezi propria masinarie, asezand piesele asa cum doresti, chiar daca unele sunt predefinite.
Un lant din omuleti LEGO??
4. Sa inventezi o poveste pentru personaje .
5. Sa faci un film LEGO. Noi am avut si coloana sonora ( am cateva melodii instrumentale pe telefon si le-am folosit pe acelea). Masina cea mare a fost o masinarie a viitorului, creata sa nimiceasca buruienile urat mirositoare din curte ( chiar avem cateva care nu vor sa cedeze si sunt foarte rezistente). Si acest personaj era cel care le taia cu repeziciune ! .
6. Sa iti chemi prietenii si sa construiti impreuna. Noi am folosit piesele lego la ultima petrecere aniversata a lui D. , ursuletul cel mare. A fost o petrecere cu tematica LEGO, de mare succes. Nu am reusit sa povestim despre ea, dar va fi subiectul urmatorului articol. Si vreau sa va spun ca la petrecerile la care suntem chemati, seturile LEGO sunt aproape intotdeauna tare bine primite. Multi dintre copii le desfac chiar atunci si le fac impreuna cu invitatii lor.
7. Daca ai o carte despre LEGO ca a noastra, te poti folosi de piesele din set si de cele pe care le mai ai si poti construit tot felul de minunatii. Uitati cate idei fantastice!!! Carte o puteti achiztiona de aici , noi am luat-o cu 50% reducere.
8. Puteti petrece un timp minunat in familie, construind si jucandu-va impreuna. Si eu si tati aproape tot timpul construim cot la cot alaturi de ei .
9. Poti invata mici reguli si de asemenea poti invata din propriile greseli; D. a vazut ce inseamna sa nu pui corect o piesa ff mica ( exact ca atunci cand scrii gresit o singura cifra la matematica – rezultatul nu va fi bun, chiar daca tu ai rezolvat itnr-un mod corect operatiile)- nu se putea roti elicea unei aripi, desi lipsea doar o piesa mititica. Inveti sa ai rabdare. Mi-a placut mult ca D. este ff ambitios. Nu se lasa pana nu-i iese ” perfect” . Astfel de jocuri le ofera copiilor o mare putere de concentrare, le dezvolta motricitatea degetelor, spiritul de observatie, cum spuneam si la inceputul articolului.
Si cat esti de bucuros la final, aratandu-ti creatia!!
Multumim inca o data magazinului Copil.ro pentru posibilitatea de a testa un astfel de joc si pentru libertatea de a ne folosi de el asa cum am dorit noi . A fost un cadou ” pe cinste” au spus ursuletii :).
Va dorim si voua zile creative si o vacanta minunata! Nu uitati ca revenim cat de curand ( acum mami are mai mult timp pentru scris) cu ideile pentru o petrecere LEGO ! Stati pe aproape!
Pingback: Adopta o minifigurina LEGO pentru Anamaria | ursuletinazdravani