ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Piramida alimentelor

3 comentarii

Va place sa mancati sanatos? :) Sigur cu totii spunem ca: da, dar de multe ori mirosul si aspectul mancarurilor nesanatoase ne fac cu ochiul si nu le putem rezista.

Poza de mai sus, este o plansa, ce a aparut la editura Diana si  poate fi cumparata de aici sau din orice alta librarie. Costa 10 ron. NOi nu o avem, dar mi-a placut mult.

Ursuletului meu cel mare, desi a primit cate ceva dulce dupa 3 ani si jumatate (mai multe prajiturele de casa), ii plac mult dulciurile…sa nu credeti ca are voie sa manance oricat…de obicei, primeste cate ceva dulce dupa masa de pranz. Imi spune de multe ori ca fructele si legumele sunt sanatoase, dar nu ii plac, mai ales in stare cruda. Ciorba cu legume o mananca, compoturile de fructe, dar cu greu l-as convinge sa manace un mar…de fapt…nu il mananca asa cum e…il rad…il pacalesc eu cumva. Dar, ar bea sucuri de fructe facute in casa si 1 litru deodata :).

Ursuletul cel mic este mare fan fructe si legume…de fapt, toti din casa suntem…tot timpul rontaim cate un fruct. Verile, de foarte multe ori renuntam la cina si mancam doar pepene verde.

De cateva zile, mi-am propus sa vorbesc cu D. mai serios, cu mai multe detalii despre importanta alimentatiei in viata copilasilor . Daca isi doreste sa fie puternic, asa cum orice baietel viseaza sa devina si sa fie, trebuie sa manace sanatos.

Am folosit ca material ajutator cateva carti:

Multumim , Raluca, pentru carticica „Cum sa fiu sanatos” de la editura Gama.

IN fiecare carte este o sectiune unde se vorbeste despre importanta alimentatiei sau sunt studiate fructele, legumele, cerealele, lactatele, etc. Vom vorbi despre ele, pe rand in articolele viitoare.

I-am explicat lui D. ca unele alimente, desi sanatoase, nu pot fi mancate intr-o cantitate prea mare. Tocmai de aceea, s-a facut o piramida pentru ca oamenii sa stie cat si cum sa consume anumite alimente, piramida ce ne arata care sunt mai importante. Alimentele aflate la baza pot fi consumate itnr-o cantitate mai mare….si, cu cat ne apropiem de varful piramidei, observam ca alimentele aflate in varf trebuie consumate intr-o cantitate. mai mica.

Am facut si noi propria noastra piramida din carton si am lipit-o pe perete. Cand invatam o grupa de alimente, le lipim pe aceasta.

Vreau sa va spun ca piramida  nu mai arata acum asa :). D.imi spune:”oooo, dar ce de loc este pentru dulciuri!!!” :)) Asa ca l-am taiat corespunzator, dar s-a stricat un pic forma acesteia.

IN articolele urmatoare, va vom povesti cum am invatat si ce activitati am avut despre fiecare grupa de alimente in parte.

Va dorim si voua sa fiti cat mai sanatosi!! :)

3 thoughts on “Piramida alimentelor

  1. Hihihi, ce scump e! Asa repede observa copiii ce ii intereseaza :) Cred ca voi fura ideea de la tine, e foarte bine sa le explicam copiilor si motivele pentru care e voie sau nu sa mancam anumite alimente.

  2. Pingback: Despre fructe « ursuletinazdravani

  3. Pingback: Carte “ABC-ul sanatatii”, ed Litera « ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 785 de alți urmăritori